Nye tider for TV-aksjonen i Tysvær? -si din mening!

I forrige uke fikk vi besøk av fylkesaksjonskoordinator Jorunn Braathen Eia i TV-aksjonen NRK Redd Barna 2023. Planen er klar, nå vil TV-aksjon komiteen forhøre seg blant innbyggerne for å finne formen og innholdet i aksjonen i 2023.

Utviklingen over tid har vist en endring i vanene til innbyggerne. Det viser seg via færre som går med bøssene, og flere som betaler kontantløst. Hvilken retning dette fører til, vil komiteen at innbyggerne selv skal få si noe om. 

Det skal oppleves både meningsfullt og engasjerende å bidra, men hva vil det si for dere som er knyttet opp mot TV- aksjonen direkte eller indirekte?

I fjor deltok 67 bøssebærere av et behov på 140. Flere har som vane å gå denne meningsfulle turen en søndag i året, men det blir stadig lenger avstand mellom dem. En fantastisk innsats fra områdelederne bidro med å rekruttere fra nærmiljøene. 

Vil det digitale skifte gjøre sitt i måten vi skal tilnærme oss TV-aksjonen på? Vil vi kunne oppnå både glede i å bidra med frivillige hender og kloke hoder med å oppmuntre til alternative innsamlinger som konserter, kafesalg, joggedager samtidig som det fortsatt vil være stor giverglede?


Komiteen består av leder Sven Ivar Dybdal, nestleder Sigmund Lier og koordinator Grethe Vangsnes. Delta i undersøkelsen og legg føringer på TV-aksjonen 2023!

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=_qGiSsRTrUeqQvJfCq7wOkB5EGqHQj1Lty4do1HH12NUOEdTWEpXWE1aUzQ0SkxWM0RXUFZKS1FFWi4u


I år går TV-aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Sammen kan vi gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred.


Sammen skal vi:

• Hjelpe barn med å håndtere vonde opplevelser, gi helsehjelp og

riktig ernæring

• Gjenforene barn og familier som har kommet bort fra hverandre

• Sikre trygg vei til og fra skolen og trygge klasserom der barna kan lære

• Tilby barn trygge områder i nærmiljøet der de kan leke og le

Pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge skal vi hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt.

Ønsker du å lese mer om hva pengene går til i hvert enkelt land? Trykk her! 


2024 © Tysvær Frivilligsentral