Sterk og stødig Aksdal

Forebyggende treningsgruppe for seniorer (balanse- og styrketrening) ledet av frivillige sterk og stødig instruktører (under veiledning av fysioterapeut) Onsdager kl. 11:15 - 12:15 i Idrettshallen i Tysværtunet (Aksdal)

Målgruppe: Hjemmeboende eldre.

Den norske modellen «Sterk og stødig», forebyggende treningsgrupper for seniorer, baserer seg på flere internasjonale studier som har undersøkt effekten av balanse- og styrketreningsprogram for eldre med risiko for fall og funksjonssvikt. Målgruppen for «Sterk og stødig» er hjemmeboende eldre som klarer seg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. De må være i stand til å gå uten hjelpemidler innendørs, men erfarer endringer i bevegelsesfunksjon, ustøhet i enkelte situasjoner, redusert gangfunksjon og som redsel for å falle og/eller har falt. Alle instruktører av treningsgruppene skal igjennom «Sterk og stødig» instruktøropplæring. 

Du er hjertelig velkommen til å bli med, om vi har stor pågang vil du bli satt opp på en venteliste. For å kunne være med i denne gruppen vil du på egenhånd kunne komme deg til og fra trening, og ta i mot instruksjon og veiledning fra instruktør.

Sted: Onsdager kl. 11:15 - 12:15 i Idrettshallen i Tysværtunet (Aksdal)

Ansvar: Frivillige som er sertifiserte Sterk og stødig instruktører. Under veiledning av fysioterapeut. 

Ønsker du å bidra til forebygging av fall og funksjonssvikt som frivillig? Ta kontakt med seksjonsleder Irene Krystad på telefon: 995 60 505 eller e-post: irene.krystad@tysver.kommune.no 



2024 © Tysvær Frivilligsentral